tiistai 27. marraskuuta 2012

Hommiahommia

Sairasvuoteesta päästyäni, on tullut huiskittua KotiKolosella niin, että illalla ei ole paukut riittänyt kun sohvalla löhöilyyn. Tänäänkin nukkumatti hiipi salaa olalle ja heitti hiekkaa silmiin. Yritin kyllä räpiköidä vastaan, koska nukahtaminen tarkoittaa sitä ettei yöllä enää nukutakaan.
Nooo, jospa väsähtäisin uudelleen tässä bloggaillessa.
 
Mistäpä aloittaisi...
KotiKolosella on muutaman viikon sisällä tapahtunut kaikenlaista.
 

 
Lattia on hiottu, jonka jälkeen sain siivoilla, siivoilla ja siivoilla. Tuohon hommaan käy muuten hyvin  kumilasta. Pöly ei pöllähtele, niin kuin se harjalla harjatessa pöllähtelisi.
Kun olin saanut pölyt pihalle, pääsin viimein kantamaan väliseinien matskuja sisään.
 
 
Tallissakin alkaa tapahtumaan. Talvi kun viimein näyttäisi tekevän tuloaan, on täytynyt vähän laittaa tuulemaan tallin kanssa. Talli on ehdittävä ennen pakkasia saamaan siihen kuntoon, että lämpö pysyy sisällä ja lattian voi valaa.
 
Kuva 1
Ensimmäisen villakerroksen päälle ja kattoon levitettiin höyrynsulkumuovi jonka päälle koolaukset.Valun jälkeen seiniin tulee vielä toinen kerros villaa ja sitten levyt.
Talon rakennehan esim. katon osalta poikkeaa niin, että katossa muovin sijaan on SPU-levyt ja talossa yläpohjaan tulee puhallusvilla, kun taas talliin tulee 3 kerrosta villaa.
 
Kuva 2
Väliseinien kipsilevytkin otettiin jo sisälle odottamaan, rapiat 80 kipaletta levyjä tuli joten kiitos vielä kerran kanto talkoolaisille, sujui homma paljon kätevämmin kuin kaksistaan.
 
Kuva 3 ja 4
Tallin lattiaan tulee hiekan- ja öljynerotuskaivo joten sille piti kaivella syvää kuoppaa soraan. Myös sellainen ylellisyys kuin vesipiste tulee tallin nikkarointi nurkkaukseen.
 
Kuva 5
Sisälle saatiin lainaan käytännöllinen pyörillä kulkeva työkaluvaunu, siinä on kiinni työvalaisimet ja pistorasioita. Joten kaikki akut latautuu siinä kätevästi sekä puhallin kiikkuu hyvin vaunun ylähyllyllä.
Onpa siellä myös kahvinkeitin ja mikrokin (mikro tosin sanoi sopimuksen irti, täytyy hommata joku toinen työmaa mikro tilalle).
 
Kuva 6
Viimeinen kuva on otettu tänään kun laitettiin äitin kanssa koko päivä villoja tallin yläpohjaan. Tuhannet kiitokset vielä äet muorille!
Se on melkoista taiteilua kattotuolien välissä, mutta hyvin saatiin villoja poikki, halki ja pinoon ;)
Tästä aiheesta ei muuta lisättävää, kun:
Onneksi taloon tulee puhallusvilla.
 
Nyt se nukkumattikin saisi tulla takaisin, ei varmasti tule, sen verran hyvin tunnen sen jamppalaisen.
 

2 kommenttia:

  1. Älkää polttako sisällä. kaamee kessun lemu oli siellä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, joittenkin mielestä on ihan ok polttaa toisten kotona ja vielä sisällä. Vaikkakin se on raksa, niin on se emidän koti, varsinkin nyt kun siellä alkaa jo olla väliseinä matskut ja kaikki sisällä. Noh, meitä on moneen junaan. Tumpit ja käryt on kyllä nyt loppunut sisällä kun kävin asiasta huomauttamassa.

      Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)