keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Vastamäki

Huh! Sunnuntai-maanantai välisenä yönä pisti sellaisen taudin päälle,
 että ei kyennyt tekemään muuta kun makaamaan paikallaan... ja pian sekin alkoi tuntumaan liian vaikealta. Siksipä onkin ihanaa kun pääsee taas liikkumaan ja jaksaa jopa istuakin :)
KotiKoloselle en vielä tänään lähtenyt kun eilen illalla piteli kuumetta, mutta kotona olen huiskinut pölyjä ja karistellut viimeisiä pöpöjä pelolle.
Vähän tunnelmavalojakin kaivelin esille, jospa sitä vaikka perjantaina tai lauantaina hakisi joulukoristelaatikotkin varastosta.
 
Saatiin tänään päätettyä tilalle nimikin pitkällisten pohdintojen, sananmuunnosten, synonyymien ja pienen historiankin tutkiskelun jälkeen.
Nimi juolahti mieleen sunnuntaisella Tampereen reissulla (saatoin eksyä myös Ikeaan, mutta siitä lisää myöhemmin). Automatkalla kirjoitin paperille ylös miehen, minun ja miehen mummon nimet sekä tietysti kantatilan nimen.
Sitten aloin pyöritellä niitä ylös, alas ja takaperinkin.
 Paljon syntyi vaihtoehtoja kunnes keksin googlailla synonyymejä ja silloin välähti. Postitoimipaikkamme on Vihtavuori, vihdan synonyymi on vasta, kantatilan nimestä poimitaan mäki ja syntyy Vastamäki.
Lisäksi:
tontti sijaitsee pienellä mäellä ja sinne päästäkseen on tultava vastamäkeä ja tutkimusteni mukaan takapihaltamme näkyvä "vuori" on nimeltään Vihtamäki.
Nyt Vihtamäkeä vastapäätä tulee olemaan Vastamäki.
Onhan tämä nimi myös vähän hassu, mikä olikin yksi tekijä miksi tähän päädyttiin :)
Meidän perheessä kun on ollut tapana aina tehdä asiat vähän nurinkurisesti, joten senkin puolesta nimi sopii hyvin. Vastamäkihän voi olla myös negatiivinen asia, mutta itse ajattelin asian niin, että kaikesta mitä elämä on eteemme heittänyt olemme niistä yhdessä selvinnyt, niin tulevaisuudessakin, omalla Vastamäellämme.
 (Niin myötä- kuin vastamäessä (; )
 
Loppumetreillä mukana oli myös nimi: Ilakanmäki, mutta se ei miellyttänyt miestä niin paljoa ja nyt kun itsekin mietin, on tuossa Vastamäessä paljon enemmän sisältöä.
Sana Ilakan on johdettu ainoastaan miehen, minun ja miehen mummon etunimistä.
 
Tällainen nimi siis rustattiin maanmittauslaitoksen paperiin tänään ja kohta pitäisi kipaista se postiin.
 
Vastamäki
 
Mitäs olette mieltä tilan uudesta nimestä?
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

 1. Moi Niina! Olen välillä seuraillut tätä sun blogia ja olenpa ajanut teidän talon ohikin kerran kun se oli juuri pystytetty. Hieno juttu että taloprojekti on jo noin hyvällä mallilla! :) Myös hauskoja vinkkejä oon saanu blogistasi, sisustushullu kun olen! Kyselit mielipidettä tuosta tontinnimestä ja minusta se on kerrassan mainio! Perustelutkin oli hyvät! Onnea kotikolosen rakentamiseen ja hyvää jatkoa muutenkin teille! :) Terveisin: Maria H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kiva kuulla susta ja että tätä blogiakin lueskellaan ja että siitä on iloa myös muille kun minulle. Hyvä että nimi on hyvä, kyylä sitä mietittiinkin. Jos hurauttelet toistekin ohitse niin poikkea ihmeessä käymään.
   Kiitos, joinain päivinä sitä onnea todella tarvitaan ;) Oikein hyvää jatkoa myös siul:)

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)