sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Edistymistä(kö)?

Tallin ja varaston valmistuttua KotiKolosella on kitattu, kitattu, kitattu, hiottu, hiottu ja kitattu...
Vähän maalattukin, kunnes taas kitattu.
Tuntuu, ettei homma etene mihinkään. Ei ollutkaan kittaus hommat ihan yksinkertaisia, aina vaan tuntuu sauma paistavan pohjamaalin alta. 
Olisikohan aika palkata ammattilainen hommaan? 
Tokihan sitä tässä harjaantuu ja varmasti jo viimeinen sauma menisi sitten kerralla kohdilleen, mutta onko tässä enää mitään järkeä?
Kannattaako enää hakata kupolia seinään, kun ammattilainen hoitelisi homman nopeammin ja omat hermot säästyisi? 
Nähtäväksi jää mihin ratkaisuun päädytään. Huomenna kun alkaa minun koulu ja selviää millaisia päiviä ja kuinka paljon "kotitehtäviä" on :) 

Yksi huone on kokonaan pohjamaalattu, eikä viime tutkiskelulla enää kaipaa lisää kittiä. Kahden muun pohjamaalatun huoneen seinät kaipaa vielä kittiä
 
Ensimmäinen huone pohjamaalissa.

Eteisen wc:n takaseinälle on rakennettu kehä, jonka sisälle piiloon jää led-nauhan muuntaja. Nauha kiertää kehän ympärillä ja kehän päälle kiinitetään kehää hieman isompi peili, näin valo kajastaa kauniisti peilin takaa eikä häikäise peiliin katsojaa.Saunassa ja pesuhuoneen puolella on onneksi edistystä tapahtunut enemmänkin. Saunan ja pesuhuoneen jakava seinä on muurattu ja "pömpeli" on viimein pystyssä! 
Pömpelistä eli seinäkkeestä kirjoittelin aikaisemmin täällä.

Näkymä saunasta katsottuna.
Oikealle tulee lasiovi ja vasemmalle muuratun seinän päälle jatkuu lasinen seinä/ikkuna.

Pömpeli pukuhuoneesta katsottuna.
 
Edistymistä on kuin onkin tapahtunut, itse sitä tulee niin sokeaksi kaikelle kun viettää suurimman osan pävästä raksalla. Huomenna tähän kuitenkin tulee muutos kun koululaisen elämä alkaa :)
Etäisyys tekee joskus hyvää ja saa näkemään asiat toisessa valossa. Loppusuorallahan tässä oikeasti ollaan, mutta välillä on näitä päiviä kun päälle iskee tunne "ei ikinä valmis".
Pian, oi pian, me päässemme kotiin <3

6 kommenttia:

 1. Musta taas tuntuu että kotikolonen on valmistunut ihan hurjaa ennätysvauhtia! Justhan te vasta alotitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sitä kato ite sokaistuu ja tuntuu että aika matelee, kun vaan kökkii vasara kädessä päivästä toiseen samoissa nurkissa. Onneksi muut näkee totuuden ja sen edistymisenkin, kiitos siitä :)

   Poista
 2. Tsemppiä loppu suoralle! Kittaus on maailman puuduttavinta hommaa ja ainut lohtu sitä tehdessä on loppusuoran häämöttäminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja vielä kolmannen kerran kiitos, sitä tarvitaan. Yllätti täysin tuo kittauksen hitaus ja nimenomaan puuduttavuus, aikaisemmissa asunnoissa ei ole tarvinnut kun muutamia saumoja kitata remonttien yhteydessä ja ne on mennyt ihan kivuttomasti.

   Poista
 3. Hei!
  Mistä tuo eteisen wc:n peilin taakse jäävä kehä on tehty? Itsellä suunnitelmissa toteuttaa samanlainen systeemi..
  terveisin Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ulla!

   Kehys on tehty puusta. Samasta lankusta jota käytimme saunan ja pesuhuoneen katon alaslaskuun olikohan 40x70 mm, mutta sirkkelöin sen 35x70 mm kokoiseksi. Tuo syvyys (35 mm) on mitoitettu kehän sisään jäävän muuntajan mukaan joka sähkärin mukaan on n. 30-35 mm paksu. Kehä kiinnitettiin seinään ruuvein, osa seinän toiselta puolelta niin ainakin pysyy,(seinän toisella puolella oleva tila on vielä levyttämättä, joten ruuvit sai helposti). Tosin tuo tarkoittaa myös sitä että se on pysyvä ratkaisu, ja kun tahi jos siitä joskus haluaa eroon pitää tehdä vähän suurempia purkutöitä. En kuitenkaan usko että aivan pian on tuo valaistus ratkaisu mihinkään muuttumassa :)

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)