lauantai 25. toukokuuta 2013

Maalari maalasi punaista

Näistä tuoleista oli puhetta jo aikaa sitten täällä. Pelastin ne vanhalta työpaikaltani, kun joku hylkäsi ne takapihallemme.

Nyt ne ovat viimein edenneet jo pitkälle.
Ensin irroitin kaikki nitkuvat liimasaumat ja hioin osat kevyesti.


Seuraavaksi Liimasin nojat takaisin paikoilleen. Tässä olisi parhaiten toiminut useampi kiskopuristin, mutta kun en vielä sellaisia omista niin käsipuristimet saivat kelvata silläkin uhalla että niistä tulisi nojaan pienet painaumat.


Muutama painauma syntyikin, mutta näissä jo ennestään elämää nähneissä kolhuisissa tuoleissa se ei minua haitannut. Arvet kaunistaa :)

Sitten vain ylimääräisten liimapurseiden rapsiminen pois, pieni hionta vielä ja ensimmäistä maalikerrosta pintaan. Maaliksi valikoitui Futura Aqua 80, aluksi olin ajatellut maaliin vähemmän kiiltoa, mutta myyjä sai minut puhuttua ympäri tuohon kiiltävään koska pinta on kestävämpi.


Sävynä Tikkurilan L338, sävyn valitsin kunnostamani valaisimen mukaan jonka maalasin spraylla, mutta valaisimesta lisää myöhemmin.


Tuolien maalaustyö oli melko haasteeellista kun mahdollisimman pölyvapaata tilaa tai maaliruiskua ei ole juuri nyt saatavilla, mutta vaikeuksien kautta päästiin voittoon.

Näillä vinkeillä onnistuin lopulta.

1. Valitse vesiohenteiselle maalille tarkoitettu pensseli.
2. Uuden pensselin "kärkiä" voi kevyesti pyyhkäistä hiomapaperiin, jottei jättäisi raitoja.
2. Varaa myös pieni lyhytnukkainen tela (itse maalasin telalla viimeisen kerroksen).
3. Maalia kannatta ihan hitusen ohentaa.
4. Maalikerrosten välissä kevyt välihionta (esim. 240 paperi)  ja pölyn poisto ennen seuraavaa maalikerrosta.

Ps. Pohjamaalin käyttö myös helpottaa urakkaa varsinkin jos se sävytetään pintamaalin mukaan. Itse jätin täällä kertaa pohjamaalin pois kun mielestäni olin säästeliäs, mutta suosittelen kyllä pohjamaalin käyttöä, varsinkin kun väri vaihtuu toiseen ja jos vanha maalipinta on jo kulunut.

Tällaiset niistä sitten tuli.Helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse lattialla istua, edelliset keittiön tuolit kun löysivät jo uuden kodin.
Työn alla on nyt kaksi seuraavaa tuolia, jotka on erityisen rakkaat, ovat nimittäin kiertäneet suvun naisilla, äidiltä tyttärelle. Kaksi viimeistä tuolia puuttuu vielä, mutta ajatus niistäkin on jo.
Ai että, näin ne kaikki palaset alkaa loksahtelemaan paikoilleen ja kohta muutetaan!8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitosta vain! Mulla tulee noita katsoessa sellanen olo että telis mieli haukata.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä, kohta ne on täynnä hampaan jälkiä ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ja terkut sinne Ruåttiin, toivottavasti oot viihtynyt :)

   Poista
 4. Voi että, ovatpa ihanat! Mulla on joku pakkomielle tuollaisiin värikkäisiin pinnatuoleihin. Pitäisi metsästää jostain sellaiset maalattavaksi...

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Toivottavasti löytyy jostain sopivat tuolit, niin pääset maalailemaan.

  VastaaPoista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)