torstai 29. toukokuuta 2014

Haaste: Kevään rouhein sisustusmaalaus, let´s do it! Vol. 1

Sitten hommiin!


1.Aivan aluksi, en koskaan tingi maalarinteipistä. Kunnon maalarinteippi on minulle maalaus- ja varsinkin rajaushommissa kaiken a ja o. Teipin pitää pysyä kunnolla kiinni alustassaan, eikä löpsähtää minuutin päästä irti.

2.Teippailin ja sommittelin puun rajat seinälle huolellisesti. Oksan paikat määritteli osittain lintu naulakot jotka olin kiinnittänyt seinälle jo aiemmin.

3.Jotta rungosta ja oksista tulisi yhtenäinen, leikkasin oksien kohdalta teippiin aukot.

4. Maailman nopein ja helpoin suojaus on tuollainen rullassa myytävä suojamuovi teipillä. Muovi aukeaa isollekin alalle ja pysyy hyvin alustassa. Käytettiin samaa rakennusaikana mm. lattian valussa suojaamaan seiniä. 

5. Sitten ehdottoman tärkeä työvaihe siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Teipin "kiinnitys" seinään seinän värisellä maalilla. Maalarinteippihän useasti päästää hiukan maalia alleen ja reunasta ei tule siisti. Nyt reunan alle menee seinän väristä maalia joka ei luonnollisesti näy teippien poiston jälkeen. Maalin annetaan kuivahtaa ja näin seuraava väri ei pääse enää teipin alle (ainakaan niissä määrin kuin se ilman maalausta pääsisi. Muutama pisara saattaa tämän toimenpiteenkin jälkeen päästä läpi, mutta ne on helppo pyyhkäistä teippien poiston yhteydessä pois joko kostealla topsilla tai maalata jälkikäteen pienellä pensselillä piiloon.)

Valvoin eilen aika myöhään, kun touhusin seinän parissa. Se on nyt valmis, mutta enpä paljastakaan kaikkea kerralla. Lisää seinästä luvassa pian!2 kommenttia:

  1. Odotellaan lopputuloksen paljastumista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva:) Juuri napsin kuvia, mutta katsotaan millaisia tuli kun on niin kovin synkkää ja pimeää ulkona, aivan kuin olisi syksy tullut.

      Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)