perjantai 2. toukokuuta 2014

Pihasuunnitelmia

Tänään pihaan saapui minikaivuri ja niin kuin jo keinu postauksessa kertoilin, että äitienpäivän jälkeen koko pihalle tapahtuu jotain uutta. Meille saapuu nimittäin puita ja pensaita.


Tontin pitkille sivuille tulee monilajikkeinen pensasaita. Tien viereen kotipihlajat ja takapihaa pellosta rajaa muutama tuomi. Monilajikkeinen aitamme sisältää myös muutaman havupuun ryppään ja eniten rakastunut olen tuohon loistojasmikkeeseen, sen kukat on niin kauniit.
Olen vähän tylsä, enkä huolinut muita kuin valkoisia kukkia pihan suuriin linjoihin, mutta mielenkiintoa aitaan tuo lajikkeiden vaihtelevuus. Muutenkin  hieman "metsämäinen" asettelu ja monilajisuus istuu mielestäni tänne maalaismaisemaan paremmin, kuin suoraan jonossa tönöttävät samanlaiset puskat.
Sokerina pohjalla pihaan saavuttaessa,tulijoita vastaanottaa kaunis näky, nimittäin rautatienomenapuu.

Minulla on opeteltavaa, tämän ihanuuden hoidossa, mutta olen päättänyt onnistua, niin kaunis tämä tulee olemaan.

Syötäviä kasvejakin on suunnitteilla, mutta muuten kaikki muu on vielä avoinna, kunhan saadaan nämä suuret linjat kuntoon ensin. Tosin ollaan miehen kanssa varmaan eläkkeellä ennen kuin kaikki nämä puut ja pensaat ovat kasvaneet näin loisteliaihin mittoihin, kuin kuvissa ;)

*Kuvat: Pihakasvit, Rengon taimitarha, Puutarha

Keväistä viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Tästä ei voi tulla kuin hyvä!! Korkeita ja pyöreitä muotoja, ikivihreää, kukkivaa ja kauniin syysvärin saavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon todella, että hyvä tulee :) Toivon myös, että saan pidettyä nämä kaikki hengissä, usko vihreään peukaloon on kyllä viime aikoina kasvanut, sillä orkideakin voi edelleen oikein hyvin! :D

   Poista
 2. Tulee varmasti ihana piha! Kauniita lajikkeita. <3 Meidänkin pitäisi jotain puita istuttaa. Pihassa on vasta yksi omenapuu ja muutama tuija. En vain osaa päättää mitä laittais. Meidän piha ei kovin iso ole, mutta muutama puu mahtuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIköhän siitä kiva saada, oli ihan viisasta pitää vuoden tuumaustauko pihan suhteen niin ei tullut tehtyä hätäisiä päätöksiä. Sepä siinä onkin kun kauniita puita ja kukkia on niin paljon, päättäminen on ihan hirmu vaikeaa onneksi kaikki ei menesty kaikkialla ja näin rajautuu ainakin osa pois valikoimista :)

   Poista
 3. Vautsi, kauniita suunnitelmia! <3 Tulisitkos meillekin pläänikaveriksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, iso kiitos ja kunnia kuuluu myös paikalliselle taimistolle josta kasvit tulee, saatiin aivan mielettömästi apua ja henkilökunta on todella ammattitaitoista. Meikäläinen kun on aivan ulalla siitä, että pärjääkö joku kasvi meidän pihassa vai ei ja luumupuutkin olisi mennyt aivan väärään nurkkaan jos ei ammattilainen olisi sanonut, että "tuolta tuulee joten ainoa paikka luumuille on teidän tontilla tässä." Vieläkö kelpaan kaveriksi ;) Se voisi kyllä olla aika mukavaa yhdessä juonia kaikkea pihojen päänmenoksi :)

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)