lauantai 14. kesäkuuta 2014

Haisuli terassi(lla)

Perjantai 13. päivän kunniaksi päätettiin käsitellä terassit, kun saatiin vielä ihana mummokin pariksi päiväksi "käyttöömme".
Öljyn olimme hankkineet jo hyvissä ajoin valmiiksi, jotta sitten inspiraation ja lastenhoidon sattuessa kohdalle voisi vain alkaa sutimaan. Yleensä olen tarkka mitä sävy asoihin tulee, mutta nyt luotin siihen, että hyvä siitä tulee vaikken ollutkaan nähnyt värimallia. 
Meille tuli siis Valttia suoraan purkki harmaana. 
Vasta hankittuamme öljyt törmäsin Syhin postaukseen vesiohenteisesta Valtista, voi hitsin harmi. Tuo vesiohenteinen öljy olisi säästänyt tältä parin päivän päänsäryltä.

Etuterassi kerran käsiteltynä.
Me urpomaisterit kun unohdettiin eilen ilmanvaihtokin päälle, niin sitten kärysi sisälläkin. (Ehkä se oli 13. perjantain syytä?). Tänään Urpo& Turpo vetivät IV-koneen johdon jo hyvissä ajoin irti, eikä heti kiirehtinyt sitä takaisin laittamaan, jotta höyryt ehtivät haihtua.
Terassia olikin enemmän kuin, mies oli öljyn ostohetkellä arviolta heittänyt, joten öljy loppui kesken.
Onneksi jäljelle jääneen alueen käsittelee hetkessä.

Etuterassi ennen käsittelyä, pesun jälkeen.
Takaterassi ennen käsittelyä.
Takaterassille paistaa aurinko koko päivän, joten se oli alkanut jo luonnostaan harmaantua. Useasta kohtaa terassi oli jo olla melko tikkuinen, joten öljy varmasti tuli tarpeeseen, vaikka monet sanoivat, että olisi hyvä odottaa vielä vuosi ennen käsittelyä.

Kuinka pian teillä terassit käsiteltiin valmistumisesta ja uppoaako nyt niin suosittu harmaa, vai jokin muu väri?

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tuo harmaasävy on just täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin kyllä tykkään sävystä. Tänään taidetaan saada loppukin käsiteltyä kun lähtivät hakemaan lisää haisuli ainetta :)

   Poista
 2. Samaa mieltä.....toi sävy on todella kaunis. Mukavan harmoninen kokonaisuus talon värin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tykkään kun talo alkaa ulkoa päin olemaan viimeistellyn näköinen, entinen terassin väri ei tosiaan ollut kovin harmoninen. Vielä kaiteet tolppien väliin niin hyvä tulee :)

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)