sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Asiaa pölykoirista ja meidän kodin vaatehuollosta

 Tähän uuteen kotiin muuttaessa, meillä oli viimein tarpeeksi tilaa kodinhoitohuoneessa kuivausrummulle. Todella kätevä kapistus, enkä enää vaihtaisi sitä pois, vaikkakin kuivatamme myös  edelleen paljon perinteisellä tavalla.
Suurin yllätys tapahtui, kun ensimmäisen koneellisen jälkeen tyhjensin pölysäiliön (en tiedä virallista nimeä). Rummutuksessa vaatteista irtoavan pölyn määrä on valtava.


Tämä nyrkin kokoinen pölykoira on syntynyt kahden koneellisen rummutuksesta. Kysymys kuuluukin mihin tämä kaikki pöly jää tai joutuu kun vaatteita ei rummuteta?


Tässä kuva vielä pölykoirasta ennen sen poistamista koneen sihdistä. Eikö olekin aika järkyttävää katseltavaa? Minusta ainakin on, enkä jaksa lakata ihmettelemästä pölyn määrää.
Hyi ja hui!

Noin vuosi sitten löysin myös kätevän laitteen siistien vaatepinojen viikaamiseen hetkessä.
Ostin sen oikeastaan miehelleni joka inhoaa viikkausta, tällä laskostelijalla viikkaus kuitenkin käy leikiten. Olen nähnyt joidenkin tehneen laskostelijan itse paksusta pahvista, toimii varmasti yhtä hyvin, mutta vaatii vaivan.


Näin syntyy siistejä pinkkoja jotka ovat vaatehuoneessakin ilo silmälle, ei pursuilevia ja repsottavia kasoja.


Laitoin muuten sanavahvistuksen ainakin hetkeksi päälle, sillä roskapostikommentteja on alkanut tulemaan useita kymmeniä päivässä. Toivottavasti loppuisivat tai ainakin vähentyisivät.

Aurinkoista sunnuntaita ystävät!

4 kommenttia:

 1. Ohhoh! Meillä ei kuivausrumpua ole, ja nyt kyllä järkytyin tästä pölymäärätiedosta! Apua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en olisi koskaan voinut uskoa, että pölyä tulee noin paljon. Lohduttavaa kuitenkin on, että lakanoista ei pölyä synny näin paljoa.

   Poista
 2. Kuivausrumpu on aivan ehdoton laite! Kuluttaa toki vaatteita hieman nopeampaan ja siitä osa pölynmäärästäkin syntyy, suurin osa on kuitenkin aivan sitä vaatepölyä, joka lähtisi ilmankin. Ilman kuivarumpua meillä ei olisi koirankarvattomia vaatteita :) Terkuin rva Lahoa rautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olenkin pistänyt merkille, että vähän nopeammin saa uusia vatekaapin sisältöä nyt kun on rumpu. Nyt kun oikein miteiskelin, niin kyllähän sinne pyykkitelineen alle syntyy aika mukavat koirafarmit, osa varmaan vaan leviää ilmaan niin ei noin konkreettiseksi tupoksi muotoudu :) Meillä rumpu pyydystää hyvin minun miljoonat irtoilevat hiukset sekä vaatteiden taskuun unohtamani paperit ja nenäliinat:D Hyvä laite siis!

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)