keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Haaste:Syksyn inspiroivin kaluste, näin se tehtiin!

Vielä yksi postaus ennen lopputuloksen julkistamisita. Tein pienen kollaasin jakkaran valmistumisen vaiheista ja listasin muutaman vinkin joita itse tykkään käyttää projekteissani.

1. Maalasin jakkaran tartuntapohjamaalilla yhteen kertaan. Itse tykkään tehdä maalauksen osina jos se vain on mahdollista, näin esim. kasausheloihin (ruuvit jne.) ei mene maalia. 

2. Pintamaalin levitin pienellä lyhytnukkaisella telalla kahteen kertaan. Pidän sileästä jäljestä jonka telalla saa aikaan. useasti myös peittävyys on parempi kuin pensselillä maalatessa. 
Maalauskertojen välissä on hyvä tehdä välihionta, tähän sopii esimerkiksi hiomapaperin karkeus 240. 
Koska maalasin jakkaran osina, piti toisen puolen antaa kuivua ennen kääntämistä, tämän vuoksi säilytinkin telaa ja kaukaloa maalausten välissä muovipussiin suljettuna. Maali ja tela eivät kuivu ja telaa ei tarvitse olla jatkuvasti pesemässä. Sama kikka toimii myös seiniä maalatessa (älä kuitenkaan unohda telaa pussiin liian pitkäksi aikaa, sillä se saattaa homehtua).

3. Ennen lopullista kuviontia tein testin koekappaleelle. Pidän "kokeiden" tekemisestä ja hyvin usein se on osoittautunut järkeväksi, näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä lopullisessa versiossa.

4. Anna kuivua kunnolla, ennen kasausta ja käyttöä!

Seuraavista linkeistä pääset kurkkaamaan aiemmat postaukset jakkarasta. Klik suunnitteluvaihe ja Klik kurkistus.

Huomenna koitan saada aikaan kuvamateriaalia valmiista jakkarasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)