maanantai 24. marraskuuta 2014

Ihana kamala lattia

Rakennusvaiheessa toivoin uuteen kotiin  pesutiloihin valkoista laattaa ja saumaa, kuitenkin saumojen puhtaanapidon vuoksi aioin valita jotain muuta, joko tummemman sauman tai kokonaan tummemman laatan. Minulle kuitenkin esiteltiin mahtavalta kuulostava tuote, Mapein kerapoxy. Sauma-aine joka on helppo pitää puhtaana, kuulosti jopa liian hyvältä ollakseen totta.

Niinhän se olikin, ainakin tässä meidän tapauksessa. Minulla on ennekin ollut tavallisia valkoisia saumoja jotka ovat vaatineet enemmän puhdistukselta, MUTTA minkään entisen kodin laatasaumat ei vedä vertoja tämän sauman hankaluudelle. 

Olen alkanut epäilemään, että asennuksessa on mennyt jotain vikaan. Olen hangannut ja hinkannut ja käyttänyt kaikkia mahdollisia ja mahdottomiakin aineita puhdistukseen. 

Lattialle tehtiin ennen käyttöönottoa pesut joiden piti viedä mennessään sauma-aineen jäämät laatoista ja rakennusaikaisen lian lattiasta (purkit vasemmalla). Sauma-aine katosi laatoista, mutta lika ei kadonnut saumoista.

Onko kellään muulla kokemuksia tästä kerapoxy:sta? Oletteko saaneet saumat puhtaaksi ja miten? Alan olla todella epätoivoinen, unelmien lattiasta on tullut painajaisten lattia ja olen jopa miettinyt sen maalaamista. 

Seuraavat kuvat olen napannut viimeisimmän hinkkaus operaation jälkeen, lattiassa on selkeitä alueita jotka eivät vain lähde millään tai mitenkään puhtaaksi. Alussa ajattelin niiden vain olevan rakennusaikaista pölyä ja likaa joka lähtisi kun pesukertoja on enemmän, mutta olen nyt yli vuoden katsellut ja hangannut tätä kamalaa laikukasta lattiaa eikä mikään auta.Tuntuu kuin lika olisi kiinni sauma-aineessa, aivan kuin se olisi jäänyt jumiin jo rakennusvaiheessa. Olisi pitänyt silloin reagoida asiaan, mutta en voinut kuvitellakaan ettei likaa saa irti "helposti puhdistettavasta" saumasta.

Sanokaa nyt tekin, että onhan tuo ehkä vähän yököttävä?
Ei ainakaan unelmieni kokovalkoinen lattia.

12 kommenttia:

 1. Meillä on kylppärin seinissä valkoinen (tavallinen) sauma, ja nyt aivan tumman keltaiset, melkein ruskeat. En saa sitä millään pois. Kaikkea olen kokeillut. Luin joskus että jos hinkkaa liian kovilla aineilla (jota olen todellakin tehnyt) kaakeleita ja saumoja, menee saumat siitä entistä enemmän piloille, ja niihin tarttuu lika sitä paremmin... Tiedä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mie oon pilannut meijän lattian :) Voihan tuossa hyvinkin olla perää, onhan monet aika kovaa myrkkyä. Ihan kiva kun laatat näyttää jo nyt 10 vuotta vanhoilta.

   Poista
 2. Voihan harmitus! Kyseisestä tuotteesta mulla ei ole kokemusta, mutta maalaamaan en ehkä lähtis. Universal stone on aika tehokas puhdistusaine vaikkakin luonnontuote....vois toimia tai sitten ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen olis ihan hirveän iso urakka ja tietty mietityttää että alkaako maali lohkeilla jossain vaiheessa. Harmittaa kun tuli pistettyä rahaa tuohon erityiseen sauma-aineeseen ja metsään meni. Muistin muuten aineen sisältävän epoksia, täytyy tutkia senkin ominaisuuksia ja universalia ei vielä ole tullut kokeiltuakaan.

   Poista
 3. No voi ei, aika painajainen, jos halusit just nimenomaan saumat, jotka voi pitää viimesen päälle puhtaana ja tilanne on tuo! :( Se on ihan totta, että puhdistusaineilla saa pilattua melkeenpä pinnan kuin pinnan. Meille myydään ihan liian vahvoja tököttejä hyllykaupalla ja harva tietää mikä sopii millekin pinnalle, suurinosa putsaa ihan tuurilla kotiaan. Niiden ympäristökuormitus on vielä asia erikseen. Anteeksi avautuminen :D

  Mutta jos saumat on olleet likaisen näköiset jo ihan asennuksesta lähtien, niin kyllä siinäkin on jotain mennyt pieleen... Sun kuvailun perusteella jotenkin tuntuu, että tuskin ne puhtaaksi lähtee enää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kaikki aineet on ( ainakin purkin selostuksen mukaan ) laatoille ja saumoille. Kloritista ja vimistä en ole varma. Ei mitään avautumisesta :) Tärkeitä ja ajattelemisen arvoisia asioita kaikki. Minäkin luulen ettei samoista koskaan valkoisia saa :(

   Poista
 4. Mulle tuli ekana mieleen, että entäs jos tuohon entisten päälle vetäisi vaan nopsasti uudet saumat päälle? Luulet että onnistuisit siinä hommassa hyvin, ei pitäisi olla isotöinen homma. :) Nimimerkillä "Saumasin meidän teknisen tilan"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan onkin hyvä idea, täytyy vain selvittää mikä tuohon päälle kävisi tai tarttuuko entiseen saumaan kun tuo sauma on sellaista liukasta pinnaltaan.

   Poista
 5. Minäkin olen kuullut, ettei varsinkaan saumoja voi pestä ihan millä tahansa aineella, saumat on jotenkin huokoista materiaalia. Itse olen pessyt kylppärin seiniä tavallisella yleispuhdistusaineella ja muutaman kerran vuodessa nimenomaan kaakelinpesuun tarkoitetulla aineella.
  Saumakynä tuli mieleen, vaan onkohan se vedenkestävä ratkaisu?
  Itse kyllä ottaisin yhteyttä myyjään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ihan ensimmäiset tökötit myytiin laattojen yhteydessä liikkeessä ja sitten on siirrytty yleispuhdistusaineista "kovempiin" aineisiin :) viimeisin aine oli kaakeleiden ja saumojen tehopesu, mutta ei mitään vaikutusta. Mietin myös saumakynää, täytynee siitäkin ottaa enemmän selvää. Sain tänään vastauksen myyjältä ja myyjä neuvoi hiomaan kaikki saumat kynään pyöritetyllä hiomapaperilla, mutta on sellainen savotta etten taida ryhtyä, pinta-alaa on melkoisesti. Myyjä epäili juuri tuota mitä itsekin epäilin joko tekijällä on ollut likainen sieni tai rakennuspöly on mennyt vielä märkään saumaan. Saa nähdä mitä tälle meidän " valkoiselle" lattialle keksitään.

   Poista
  2. Hei, minkä ratkaisun keksitte lattiallenne? Minulla saman tyylinen ongelma ollut ( ja on edelleen ) vuosien jälkeenkin. Eri epoksin valmistaja ja väri vain, mutta muutoin samanlainen ongelma ja samoja tunteita ja kysymyksiä läpi käynyt. Tekijä ei ottanut itselläni vastuuta (tietenkään). Laskin että tekijä olisi sekoittanut epoksin väärin ja siitä johtuisi tämä ongelma mutta en jaksanut lähteä riitelemään asiasta.

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)