perjantai 28. marraskuuta 2014

Meidän joulun sävelet- tee itse, kierrätä, älä osta jos ei ole pakko

Aivan ensiksi, kiitos kaikille kommenteistanne edelliseen postaukseen, meillä on edelleen viestittelyt kesken myyjän kanssa siitä mitä lattialle voisi tehdä, mutta varmaa on että saumauksessa on tekovaiheessa käynyt jokin virhe tai virheitä. Tekijäänkin siis pitänee olla yhteydessä. Nyt kuitenkin iloisempiin aiheisiin.

Mietiskelin pitkään mikä tulisi olemaan tämän joulun väri jonka on ollut tapana toistua paketeissa, koristeluissa ja sisustuksessa. Aikani mietiskeltyä tulin lopputukokseen, että minkään tietyn värin sijaan tahdon keskittyä siihen mitä voisin jo olemassa olevista asioista ja esineistä käyttää luomaan ja tuomaan meille joulun. 
Kaapit ovat nimittäin täynnä askartelutarvikkeita, koristeita ja muuta hyödynnettävää materiaalia, miksi ostaa enää mitään uutta?

Insiraatiota ammensin Piterestistä ja sieltä löytyikin monta mukavaa ideaa.Nämä leipomukset on tehty massasta joka koostuu vedestä, maissitärkkelysestä ja ruokasoodasta. Ohjeen bongasin ihanasta Ukkonooa blogista, oheje on vuoden takainen, mutta taas niin ajankohtainen...ja ihana!Sillipurkkien kaunis muoto pääsee nyt loistamaan aivan uudella tavalla.Askartelupapereita on kertynyt vuosien varrella melkoinen kokoelma, jo pienilläkin paloilla saa mukavaa ilmettä tulitikkurasioihin. Nämä ovat kynttilän kanssa kiva vieminen joulun kyläilyihin.


Samoista papereista on syntynyt pino kortteja, en vain ole vieläkään varma ovatko ne valmiita vai ei. Onneksi on vielä hetki aikaa miettiä.Mistä asioita teidän joulun koristelut ja tunnelma koostuu tai onko joku ehdoton suosikkiväri joka teidän kodissa näkyy jouluna?

4 kommenttia:

 1. Mä en kodin koristelua ole kummemmin miettinyt mutta lahjat tehdään itse ja koristellaan kierrätysmatskuin niin pitkälle kuin suinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle :) Itse tehty lahja onkin aina kiva saada. Löysin tänään paljon tapettirullien jämiä rakennusajalta, niitä voisi käyttää paketointiin, saisi nekin hyötykäyttöön.

   Poista
 2. Nuo kortit ovat tosi kivat! Tykkään niiden rytmistä :)

  Meillä on se ihanan jännittävä tilanne, että ollaan ensimmäinen joulu omassa talossa. Tähän saakka ollaan kierretty joulut sukulaisia ja olemme onnekkaina päässeet useampaankin valmiiseen ruokapöytään, valmiiden koristeluiden keskelle. Nyt ensimmäistä kertaa sukulaisia tuleekin meille. Kovasti olen yrittänyt koristeita haalia, mutta mulla ei ole mitään mielikuvaa, mitä meillä on :D Sen tiedän, että kuusi löytyy, kuusenvalot tai tähti ei. Ajattelin, että koristelemme joulua vasta aatonaattona, mutta ehkä se kuitenkin pitääkin jo vähän aiemmin, jotta ehtii vielä sitten kauppaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mallailin niihin vähän jotain toivotuksia, mutta toisaalta niiden yksinkertaisuus viehättää.

   Oikein ihanaa ensimmäistä joulua omassa kodissa teille <3 Meillä se oli vuosi sitten, mutta en muista siitä paljoakaan, sillä typy oli vain muutaman kuukauden ikäinen, meni aivan sumussa tuo aika :)

   Minä olen useana vuonna lähtenyt vielä kuusenvalo ja ulkovalo ostoksille aatonattona ja siitä on muodostunut melkein tapa, sillä silloin valot saa aina jo puoleen hintaan :) Voihan sitä kuuseen ripustaa sitten vaikka niitä namusia jos ei muuta löydy.

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)