tiistai 10. marraskuuta 2015

Unelmien matto ja tuntematon tulevaisuus (vieläkin)

Heippa kaikki!

Tämä blogin osa-aikaeläke on vain venynyt ja venynyt. Enkä enää tiedä jaksanko kaivaa sitä koskaan kokonaan pois pöytälaatikosta. Sisustelu on jäänyt todella vähälle viime aikoina ja en oikein ole tiennyt mistä sitten kirjoittaisin. Olen ollut yötä päivää teatterilla, jopa sopimukseni päättymisen jälkeen. Minulla jäi keksen yksi elämäni huikeimmista projekteista ja ei tullut kysymykseenkään jättää sitä kesken vaikka sopimus päättyikin. Projektista tuli upea, se sai hyvää palautetta ja se todellakin oli sen kaiken vaivan arvoista. 

Mitä nyt sitten? En todellakaan tiedä...vieläkään. Tämä suunnan etsiminen alkoi jo silloin kun KotiKolosta aloitettiin rakentamaan. Siitä on nyt kolme vuotta, mutta minä junnaan edelleen tietämättömänä tulevasta. Noh, tulihan siinä rakennettua talo, tehtyä lapsi ja monta muutakin projektia välissä. Nyt vain jo haluaisi elämäänsä jotain vähän pysyvämpää sen ainaisen mitähän seuraavaksi sijaan. 


Sitten super aasinsillalla näihin kuviin. Eli ainakin yksi pitkäaikainen haave on toteutunut kun unelmien matto löytyi kolmen vuoden kahlailun jälkeen ja vielä puolet halvemmalla kuin se jonka perään olin aluksi kuolannut ja jonka valmistus lopetettiin. 

Vaikka matto onkin kooltaan 170x230 cm niin vieläkin tuntuu, että se saisi olla ihan hitusen leveämpi. Sellaista vaihtoehtoa ei vain valitettavasti tästä kuosista ollut, halusin nimitääin ehdottomasti että se on näistä paloista yhteen ommeltu.


Nyt kun matto on löytynyt alkaa taas sohvapöyähammasta kolottaa, ehkä pahimpaan kolotukseen raahaan varastosta sen vanhan matka-arkun takaisin ja vien nuo sinne tilalle. Katsotaan, nythän mulla ei taas pitäisi olla muuta kuin aikaa ;)

8 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä matto! Totta tosiaan olkkariin on hirmu vaikea löytää mieleistä mattoa tarpeeksi suuressa koossa sopivan maltilliseen hintaan ja miellyttävään kuosiin. Pitkään matto asian parissa tuskastellut ja vieläkin pidän silmät suki josko se "oikea" matto ilmestyisi. Meillä oli aiemmin kaksi nukkamattoa vierekkäin asetettuna ( 190 x260) mutta niistä piti kissan pissailun vuoksi viimein luopua. Olisin kaivannut uutta mattoa koossa 200x300 sen sijaan lattialle asettui 160x230 matto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin oli aluksi 2 kpl 140x200 mattoa, mutta niissä meni aina reunat rullalle ja sitten meni hermot :D Meillekin optimaali koko olisi 200x300 mutta eipä niissä hirveästi ole valikoimaa jos jotain erilaista haluaa...tai sitten on hintakin suolainen.

   Poista
 2. Ompa ihana väriäiskä olohuoneelle! :) Lattiavalinta on muuten mielenkiintoinen. Eikös tuo ole Pergo silver oak lauta? Meillä on oman kodin rakentaminen tässä menossa ja kohta pitäisi lattia lyödä lukkoon. Mitä olette tykänneet lattiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juurikin se on tuo lattia. Punnittiin pitkään parketin ja laminaatin välillä ja kun parketeista ei mieleistä löytynyt budjettiin sopivaksi niin päätettiin ottaa laasukas laminaatti (tai niin ainakin luultiin ottavamme). Lattiaan on tullut yllättävän helposti kolhuja joista on irronnut ihan paloja (tätä ongelmaa ei koskaan ollut entisissä kodeissa halvempien laminaattien kanssa). Sitten on myös voimakas narina joka on tosi ärsyttävää. Ei olla tiettysti täysin varmoja johtuuko narina laminaatista vai eikö alusta olekaan ollut riittävän suora? Olen kuitenkin lukenut muutamasta muustakin blogista, että Pergon laminaateissa on ollut narina ongelmaa. En siis täysin voi suositella ainakaan Pergoa, väriin ja malliin taas ollaan oltu tosi tyytyväisiä.

   Poista
  2. Moikka! Joo ollaan lueskeltu netistä puolesta ja vastaan kommentteja. Mikä laatuluokka/kovuusluokka teillä on? Mites puhtaanapito onnistuu tai jääkö helposti märän jalan läntti lattiaan?

   Poista
  3. Meillä tais olla 32. Meillä oli aiemmin tummia lattioita ja ne on ihan kauheita lian, pölyn, luuttuamisen ym suhteen. Tämä vaalea lattia on huomattavasti armollisempi, vielä kun siinä on tuota harmaata seassa niin ei näy niin helposti kaikki siinä. En ole ainakaan itse huomannut mitään länttejä siivouksen jäljiltä. Meillä on Käytössä Wiledalta sellainen lyhytnukkainen mikrokuitumoppi jonka saa tarvittaessa tosi nihkeäksi puristettua.

   Poista
 3. No kyllä me aika varmasti otetaan tää Pergo, kun on jo ehditty ihastua. Jokaisessa laminaatissa on varmaan puolensa ja puolensa. Teillä on myös hyvännäkönen kattopaneeli! Valittiin mdf valkosaarnia kattoon. Mitä teillä on? (Sori, jos menee vähän offtopic matoista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto on Siparilan struktuuripaneli, sitä on käytetty meillä monissa muissakin tiloissa eri väreissä. Puuseppänä halusin edes katon olevan puuta kun lattiaan ei sitä saatu 😊

   Poista

Mitä mielessä? Jotain sydämellä? Kerro ihmeessä mitä :)